Śmietnym i innowacyjnym rozwiązaniem są tzw. cupcakes czyli "słodkie babeczki w papilotkach", które mogą być rewelacyjną alternatywą dla tortu weslnego. Ich niewątpliwą zaletą jest to, że mogą być dowolnie ozdabiane i aranżowane, a ponadto nie trzeba ich kroić - każdy gość ma własne ciastko :-)
(zdjęcia pochodzą ze stron: http://www.so-sweet-project.blogspot.com/ oraz http://www.pinkcakebox.com/images/cake599.jpg)
Równie dobrym pomysłem są tzw. macaroons będące specjalnością włoskiej sztuki cukierniczej. Wyglądają niczym zwykła beza jednak zawierają migdały, które dodawane są do białkowego ciasta i mogą mieć rozmaite nadzienia np. owocowe, kawowe, czekoladowe, śmietankowe, waniliowe i tak prawie w nieskończoność. Świetnie nadają się na przyjęcie weselne, albowiem są bardzo efektowne i tak jak cupcakes bardzo praktyczne.
( fotografia ze strony http://www.ohlovelyday.co.uk/category/cakes/ - od lewej do prawej: Martha Stewart Weddings, Le Petit Patissier, Mark it With G)
Te słodkości sprawdzą się również na innych, niż ślub i wesele, imprezach takich jak urodziny, rocznice, baby shower - bociankowe, narodziny dziecka itd. :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz