sobota, 16 października 2010

Ślubne słodkości!!

Jaki kształ tortu wybrać? Jaki smak? Jaka wielkość? A może coś zamiast tortu?

Śmietnym i innowacyjnym rozwiązaniem są tzw. cupcakes czyli "słodkie babeczki w papilotkach", które mogą być rewelacyjną alternatywą dla tortu weslnego. Ich niewątpliwą zaletą jest to, że mogą być dowolnie ozdabiane i aranżowane, a ponadto nie trzeba ich kroić - każdy gość ma własne ciastko :-)



Równie dobrym pomysłem są tzw. macaroons będące specjalnością włoskiej sztuki cukierniczej. Wyglądają niczym zwykła beza jednak zawierają migdały, które dodawane są do białkowego ciasta i mogą mieć rozmaite nadzienia np. owocowe, kawowe, czekoladowe, śmietankowe, waniliowe i tak prawie w nieskończoność. Świetnie nadają się na przyjęcie weselne, albowiem są bardzo efektowne i tak jak cupcakes bardzo praktyczne.



Te słodkości sprawdzą się również na innych, niż ślub i wesele, imprezach takich jak urodziny, rocznice, baby shower - bociankowe, narodziny dziecka itd. :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...